Hoe werkt de Zeez Sleep Pebble? Is het veilig of slecht voor je brein?

Al meer dan een eeuw hebben wetenschappers kunnen aantonen dat de neuronen in ons brein elektrische signalen afgeven. Een team van Yale University liet in 2010 zien dat zwakke elektrische velden van buitenaf ervoor kunnen zorgen dat de neuronen in ons brein sterkere elektrische signalen kunnen afgeven. Dit onderzoek bevestigde wat wij al wisten: in 1983 maakte onze ingenieur Steve Walpole al voor het eerst gebruik van zwakke elektrische signalen om de natuurlijke hersenactiviteit te verhogen. Zoals echte wetenschappers dat doen experimenteerde hij eerst op zichzelf. Hij had namelijk flinke migraines overgehouden aan een tragisch ongeval, en deze migraines probeerde hij met behulp van elektrische apparaten te voorkomen.

De bedrijven van Steve hebben 20.000 migraineapparaten verkocht in het Verenigd Koninkrijk in het laatste kwartaal van 1992, en de apparatuur die hij heeft uitgevonden (de Enermed en Medigen), is in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada uitgetest bij patiënten die lijden aan M.S., chronische vermoeidheid en migraine.

Technologie

De autobestuurder die Steve’s ongeval veroorzaakt heeft, was achter het stuur in slaap gevallen. Ironisch genoeg gebruiken we deze ervaring nu voor de ontwikkeling van technologie om een goede slaap op te wekken. Onze Zeez Sleep Pebble bevat gepatenteerde elektronica, waaronder een processor, een kleine batterij en een printplaat (PCB). PCB’s genereren een elektrisch veld, maar dat van ons is speciaal ontworpen om laag in vermogen te zijn. Hierdoor kan het elektrisch veld aansluiten op het veld dat door de neuronen in onze hersenen wordt geproduceerd tijdens ontspanning en slaap. Met deze elektrische velden willen we hetzelfde resultaat behalen als is aangetoond door Yale: de elektrische signalen in de Zeez Sleep Pebble moeten ervoor zorgen dat de natuurlijke neurale activiteit wordt versterkt.

De Zeez Sleep Pebble heeft maar weinig vermogen nodig om een elektrisch veld te creëren: namelijk slechts ongeveer 1% van het vermogen van een mobiele telefoon. De signalen zijn daarom veel te zwak om door de schedel heen te gaan (dus niet slecht voor je brein), en te zwak om onder de regulering voor Elektrische Compatibiliteit van de EU te vallen. Het is een algemeen welzijnsproduct met een laag risico, binnen het Algemeen Welzijnsbeleid voor Apparaten met een Laag Risico van de FDA in 2016. Ook ligt het signaal ver onder het limiet van de internationale richtlijnen voor transcraniële stimulatie.

De Zeez Sleep Pebble genereert trage pulsen van minder dan 12Hz, om aan te sluiten bij de pulsen in het rustende brein. Dit is veel lager dan de elektrische velden van meer dan 50Hz, of zelfs de draadloze velden in het bereik van de KHz en de GHz die door normale elektrische apparaten worden gegenereerd. De frequenties van de Zeez vormen geen hindering voor elektrische apparatuur, en ook zendt het geen draadloze frequenties uit.

Resultaten

De velden die door de Zeez Sleep Pebble worden gegenereerd zijn zwakker dan die uit het onderzoek van Yale, maar de meeste gebruikers rapporteren een significante verbetering in slaap. We hebben honderden gebruikers gehad (met een retournering van ongeveer 10%). Sommige gebruikers hebben aan een paar weken Zeez al genoeg om hun slaappatroon op de lange termijn te herstellen. Andere gebruikers kiezen ervoor om Zeez te gebruiken tijdens stressvolle periodes, waarin ze minder goed slapen. Weer andere gebruikers maken dagelijks gebruik van Zeez, gedurende een periode van tot wel vier jaar achter elkaar.  Er zijn nauwelijks bijwerkingen gerapporteerd – een paar mensen hebben aangegeven last te hebben van hoofdpijn in het begin, een te diepe slaap en sporadische waarnemingen van vibratie.

Anna McKay 2018

Yale research

Press Release https://news.yale.edu/2010/07/14/yale-study-shows-electrical-fields-influence-brain-activity

Paper https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3139922/

North Carolina research

http://www.carolinaalumnireview.com/carolinaalumnireview/20140910?pm=2&fs=1&pg=18#pg18

Er wordt een gelimiteerd aantal Zeez Sleep Pebbles verwacht. Bestel als een van de eerste en ontvang in de winkel een Gratis slaap advies.